neděle 25. března 2012

Celebrity užívající zelený ječmen

I celebrity znají léčivé účinky zelených potravin. Zde je několik fotek známých osobností vychutnávajících si zelený nápoj.

 Alessadra Ambrosio, top modelka pro Victoria's Secret.

 Amanda Seyfried, herečka (stvárnila hlavní roli ve filmu Mamma Mia)

 Collin Pharell, americký herec

 Dr. Oz a Oprah (jedna z nejbohatších a nejvlinějších žen světa)

 Eva Longoria (Zoufalé manželky)

 Gwyneth Paltrow, herečka a zpěvačka

 Michaelle Williams, americká herečka

 Orlando Bloom a Miranda Kerr

 Rachel Ray

Reese Whiterspoon

pátek 23. března 2012

Chlorella jako mocná obrana proti rakovině

Úžasné věci  skutečně pocházejí v malém množství. Jedna z nejsilnějších zbraní proti rakovině je chlorella – jednobuněčná  zelená řasa. Tato drobná řasa skrývá silný efekt. V knize “Předepsání léků pro dietní wellness”, Phyllis A. Balch, vysvětluje: "Chlorella ... obsahuje nejvyšší úroveň chlorofylu za unci jakékoli rostliny, stejně jako bílkoviny (téměř 58 %), sacharidy, všechny z vitamínů skupiny B, vitaminy C a E, aminokyseliny (včetně všech devíti základních), enzymy a vzácné stopové minerální látky. " Díky svému hustému a na živiny bohatému složení, chlorella nabízí vašemu tělu dvojí útok proti rakovině. Přístup k těmto výhodám máte tehdy když užijete jednu nebo dvě čajové lžičky chlorelly jednou nebo dvakrát denně, v závislosti na léčbě rakoviny,  jak uvedl Michael Tierra v „Léčení rakoviny pomocí bylinek” (Treating Cancer with herbs).



Jedna z nejlepších obran proti rakovině je posílení vašeho imunitního systému. Přesně zde pomáhá chlorella. Přestože západní medicína do značné míry ignoruje chlorellu, od atomového výbuchu Hirošimy a Nagasaki japonští vědci zkoumají výhody chlorelly. Jako Dr. Ralph W. Moss popisuje v knize „léčba rakoviny" (Cancer Therapy), „Japonští vědci studovali chlorellu pyrenoidosu jako biologický modifikátor odezvy ... i když chlorella přímo nezabíjí rakovinné buňky, vědci usoudili, že tyto efektivní účinky byly způsobeny posílením imunitní reakce."

TESTOVÁNÍ CHLORELLY A JEJICH ÚČINKŮ NA ZVÍŘATECH

V jedné japonské studiu vědci zkoumali laboratorní myši, které užívaly chlorellu po dobu deseti dnů, pak injekčně vstříkli těmto myším tři různé formy rakoviny. Podle Dr. Mosse, více než 70 % chlorellou posílených myší nedostalo rakovinu, zatímco ostatní myši, které chlorellu neužívaly zemřely do 20 dnů.
 
 
TESTOVÁNÍ CHLORELLY NA NEMOCNÝCH PACIENTECH

Výzkum týkající se výhod  posilujícího vlivu Chlorelly na imunitní systém se neomezuje pouze na zvířata. Podle bylinné medicíny, “Léčení rakoviny” (Healing Cancer) podle Dr. Donald R. Yance, Jr., Virginijská studie na bázi 15 léčených pacientů s tumorem mozku v kombinaci s užíváním chlorelly v práškové a tekuté formě v kombinaci se standardní chemoterapií a / nebo radiační terapií. I když pacienti s tumorem mozku přežíjí v počtu 10 %,  těchto 15 léčených pacientů chlorellou vykazovalo míru přežití 40%.

Toto je jen jedna z mnoha úspěšných studií spojujících chlorelly a posílení imunitního systému, tímto je chlorella nezbytnou součástí účinné a dobré léčbě rakoviny. V knize „Léčba rakoviny  bylinkami“ od Michael Tierra, ND, píše: "Doporučuji chlorellu  všem onkologických pacientům bez ohledu na jakékoli další zelené nápoje, které  mohou užívat ... Je to doslova kompletní strava sama o sobě. Chlorella se chová jako silná živina a i jako detoxikační  strava. "

Kromě posílení imunitního systému kdy chlorella reaguje na rakovinné buňky také působí jako preventivní opatření proti rakovině tím, že zvýší hladinu proteinu bílkoviny. Podle knihy „ Bible potravinového doplňku“  podle  Earl Mindell a RPH, PhD, v knize píše: "Četné studie zdokumentovaly, že nízká úroveň bílkovin je ukazatelem vážných nemocí jako je rakovina a srdeční choroby. Poukazuje na studie ze zkumavek kde potvrzuje, že zvýšením bílkovin se může  zabránit nádorovým změnám a také prodloužit životnost lidské buňky. "
 
Chlorella napomáhá v boji proti rakovině. Je vhodná pro užití i pro zdravé lidi, kdy působí preventivně. Chlorella také pomáhá snížit únavu a napomáhá se cítit silnější a zdravější.Chlorellu je možné dostat v tabletkách, které je možné si rozdrtit a přidat do jídla nebo se dají přímo spolknout a zapít sklenící čisté vody. Tablety chlorelly je vhodné i cumlat v ústech, to napomáhá např. zánětu dásní. Kvalitně zpracovanou chlorellu, která je označená i jako "kosher" si můžete objednat zde.



Použitá literatura:
http://www.naturalnews.com/008527.html

čtvrtek 22. března 2012

Výhody užívání ječmene pro diabetiky

 Ječmen a diabetes

Zelený ječmen je považován za “superfood” (super jídlo) pro jeho neuvěřitelně hustý nutriční profil. Obsahuje širokou škálu vitamínů, minerálů, enzymů a aminokyselin. Ječmen obsahuje hojnost chlorofylu a je bohatý na vitamíny A, B, C, železo a vápník. Také obsahuje velké množství draslíku, hořčíku a fosforu. Ječmen je tráva bohatá na rostlinné enzymy a antioxidanty. Klinické studie po požití ječmene uvádějí, že zelený ječmen zlepšuje zdraví diabetiků. Ječmen také prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu a může být poučit jako doplněk k hubnutí.

Diabetes 2. typu mellitis je zdaleka nejrozšířenější typ diabetu u dospělých. V roce 2010 lékařské studie poukazovaly na to, že léčivé rostliny mohou mít terapeutický účinek na komplexních choroby, jako je diabetes. Prášek z ječmene byl vybrán pro jeho uvedené výsledky. Experimentální skupina diabetiků užívali 1,2 gramů ječmene každý den po dobu šedesáti dnů. Užívání zeleného ječmene způsobilo výrazný pokles hladiny cukru v krvi v této experimentální skupině. Také byla celková hladina cholesterolu snížená o 5,1% po dvou měsících pravidelného užívání ječmene. Vědci také poznamenali, že riziko srdeční choroby bylo u diabetiků významně sníženo u těch, kteří pravidelně užívali ječmen.Druhá skupina neužívala ječmen. U druhé skupiny, která neužívala ječmen nebyla žádná změna k lepšímu. 

Ječmen a odstranění volných radikálů z těla

Ječmen snižuje hladinu cholesterolu a odstraňuje volné radikály z těla. Vědci se domnívají, je to kvůli výměně vodíkových iontů, které činí volné radikály slabšími. Laboratorní studie používající výzkum krve a mišní tekutiny pacientů s revmatoidní artritidou poznamenal, že ječmen se prokazuje antioxidačními vlastnostmi. 
V klinické studii zahrnující muže s vysokým LDL a celkovou hladinou cholesterolu v krvi je viditelné, že u mužů, kteří užívali 15 gramů ječmene denně, se výrazně snížila hladina cholesterolu v krvi. Navíc LDL, který se běžně označuje jako "šťastný" nebo "dobrý" cholesterol se zvýšil díky užívání ječmene.


Koupit ječmen dnes.

Použitá literatura: přeloženo a upraveno z článku:
http://www.naturalnews.com/034637_barley_grass_diabetes_cholesterol.html

středa 21. března 2012

10 klíčových vlastnosti zeleného ječmene

1. Zelené nápoje sytí
 i čistí organismus zároveň.  

Jsme složeni přibližně ze 70 biliónů buněk. 
Každá buňka stejně jako celý organismus potřebuje 
hodnotnou stravu a dokonalé vylučování. 

Zelené nápoje buňky sytí i pročišťují zároveň. Čištěním a zásobováním organismu prodlužujeme biologický věk. Mezi věkem "chronologickým"a "biologickým" je výrazný rozdíl. Chronologické stáří je definováno datem narození. Je to počet let, která jsme již prožili. Tento věk ale nic neříká o tom, kolik let je před námi. 

To naznačuje věk "biologický". Je to věk reálný, který vyjadřuje míru opotřebení organismu. Dvěma lidem je čtyřicet let a jeden vypadá a cítí se na třicet. Druhý, chronologicky stejně starý, vypadá na padesát a cítí se na sto. To je reálný, biologický věk. Je určován genetikou, psychikou, vnějšími okolnostmi a životním stylem, jehož podstatnou částí je výživa.

 Nejvíce pro své zdraví v této oblasti uděláme změnou obsahu našich talířů. Proti této změně stojí ale dvě mocné síly - nedostatek vůle a rychlá doba. Soudný člověk pohlédne na svůj talíř a odpoví si, zda je vše v pořádku. Pokud nikoliv, nejlepším řešením jsou zelené potraviny a zelené nápoje. Ty zhodnotí všechny potenciálně prospěšné složky našeho jídelníčku a zneškodní složky potenciálně škodlivé. Tím náš imunitní systém nastaví na vyšší výkonnost. Zelený nápoj neničí viry ani bakterie. Nepromazává klouby a neotupuje akutní bolest. Není, a přece JE "všelékem". Povzbudí a posílí přirozenou imunitu a s problémy si stejně nikdo neporadí lépe, než ona sama.

2. Zelené nápoje jsou komplexní 
a přirozené. 

Jejich fytolátky působí souvztažně a jejich účinek nelze srovnat s žádnou umělou kombinací. Látky jsou propojeny a posilují se. Dohromady tvoří chemickou reakci, podobnou "dominovému efektu". Postavte články domina, vynechejte jediný kousek uprostřed a hra končí. I život je chemickou řetězovou reakcí, která končí ztrátou byť jediného prvku. V rostlinách bylo např. identifikováno přes 600 různých karotenů. Syntetika ale obsahují karoteny maximálně 3! Při norské studii podávali kuřákům  preparáty  s  beta  karotenem.  Přestali  s  tím.  Riziko  onemocnění  rakovinou  plic  vůbec neklesalo. Naproti tomu "obyčejná" mrkev snížila riziko o 40 %. V izolovaných preparátech prostě chybí spojovací látky, které účinky zvyšují. Američané za izolované látky utratí nejvíce peněz, přesto jsou až na 25. místě v žebříčku dlouhověkosti. Hans-Günter Berner v knize "Hladovění nad plným hrncem" vykresluje človíčka, který se cpe, tloustne, ale přesto umírá na nutriční podvýživu. 

Zdravotní problémy souvisejí i s nedostatkem minerálů. Vyčerpaná půda živí plodiny, ty sytí nás, a proto i přes plná břicha umíráme hlady. Co myslíte, chybí našemu tělu minerály jako například železo či vápník? Ano, chybí. A chybí nám na talíři? Nechybí! Naopak jsme jimi přejezeni jako žádná generace před námi! Žádná generace před námi se tolik necpala masem, sýrem a mlékem, které těmito látkami přetékají. Nižádná generace se "neucpávala" sušenkami obohacenými vápníkem a vitamíny. 
A přesto žádná generace tolik netrpěla nedostatkem těchto látek, kterými se my krmíme od rána do večera. I kdybychom se vápníkem opravdu krmili od rána do večera, bez fytolátek a bez pohybu nám pouze zanese ledviny. Bez zásaditého prostředí a vazeb na fytolátky nám železo pouze zabetonuje stolici a tím potrhá konečník. Mnozí se úzce zajímají jen o nutriční hodnoty, ale nerozumí tomu, že látky
účinkují v přirozeném prostředí 1000x silněji. Proto pozitivní reakce vyvolá již malinká dávka správné stravy.

3. Zelené nápoje mají vysoký 
obsah chlorofylu.
Jestli o kvalitě benzínu vypovídá výše oktanového čísla, tak o kvalitě zelené stravy vypovídá množství chlorofylového pigmentu. Už v roce 1940 přinesl chirurgický časopis "Journal of Surgery" zprávu o 1200 nemocných, kterým chlorofyl urychlil hojení ran. Chlorofyl se podle Barbary Simonsohnové chová jako "kondenzátor sluneční energie". Dr. Swopeová o něm říká že "zelenou krev rostlin mění v našem
těle  na  červenou".  Proč?  Je  pozoruhodné, že  hemoglobin,  naše  krevní  barvivo,  má  podobnou chemickou strukturu jako chlorofyl. Rostliny díky chlorofylu žijí a my lidé dýcháme. 

Chlorofyl nám zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, popálenin a brání zánětům a infekcím. Díky němu dochází k lepšímu přenosu kyslíku, což zvyšuje výkon a brání vzniku infekčního prostředí. Zajímavý je názor léčitelů. Ti tvrdí: V zeleném barvivu je koncentrováno sluneční světlo a energie, která nám předává moudrost a lásku. Zelená hraje roli i při léčbě barvami, uklidňuje, harmonizuje a léčí tělo i duši. Zelená je barvou srdeční čakry, centra naší energie, a zelené potraviny tuto čakru posilují. Zelený ječmen obsahuje tryptofan, ze kterého se tvoří serotonin, hormon radosti a štěstí. Bez něj hloupneme a ztrácíme vyrovnanost a pocit štěstí. S poklesem hodnoty serotoninu přijde deprese a únava. Večer tělo přemění serotonin na melatonin a my lépe usínáme. Pozoruhodná shoda vědy a intuice, že?

Chlorofyl je ale pouze jedním z řady dalších rostlinných barviv. V trávě se nachází i alfa a beta karoten, zeaxanthin a řada xantofylů. Ty ale nejsou vidět, protože je chlorofyl všechny překryje.

4. Zelené nápoje jsou 
enzymaticky aktivní. 

Všichni  se  rodíme  s  jakousi  "enzymatickou  bankou",  jejíž  vyčerpání  znamená  smrt.  Tepelně zpracované jídlo sice chutná, ale zároveň se chová jako pijavice. Vysává naše enzymatické zásoby. Život z vlastních zásob připomíná příběh cesty kolem světa za 80 dní. S větrem o závod pluli cestovatelé za velkým cílem. Došlo uhlí, odtrhali dřevo z trupu lodi a nakonec spálili i drahocenný nábytek  z  podpalubí.  Cíl  byl  důležitější  než  vybavení.  A  tělo  funguje  obdobně.  

Ideální  strava organismus nevysává, ale sytí! I proto zelené nápoje pijí lidé, kteří sahají na hranice svých možností. Vrcholoví sportovci jako kulturista David Hawk, maratónec Jerry Dunn či profesionální golfová legenda Arnold Palmer jistě vědí, co dělají, když pravidelně pijí zelené nápoje.

5. Zelené nápoje jsou 
zásadotvorné. 

98 % populace trpí nemocemi zubů. A jaká je příčina zubního kazu? Překyselení organismu. Nevěřte zázračným zubním pastám! Jistěže na kratičko osvěží dech a strhnou zubní plak, ale zuby se nekazí proto, že je málo čistíme, ale potřebujeme je čistit proto, že špatně jíme. Zelená strava působízásadotvorně a to drží na uzdě rakovinotvorné látky žijící z překyselení. Nejdramatičtějším příkladem je krev. Ta prostě musí mít zásaditost okolo 7,4. To je otázka života a smrti. 

Jestliže hrozí celkové překyselení, organismus poměr kyselosti a zásad nerovnoměrně rozloží, aby nedošlo k ohrožení životně důležitých center. Obrazně řečeno, přelije zásaditost z míst, kde nás ztráta ideálního prostředí tolik neohrozí. Třeba z ústní dutiny, tenkého střeva a z močového ústrojí. Nejprve si "půjčí" od úst. Důsledkem je zvýšená kazivost zubů, zubní plak, krvácivost dásní, parodontóza a např. zápach z úst. Ještě horší je, že kyseliny naruší chuťové pohárky, čímž zvýší chuť na cukry, tuky a sůl.

 Zelené nápoje kyselost vyrovnávají. Ústní problémy pak přirozeně mizí. Zdraví není žádný zázrak! Být zdravý je normální. A co na to diabetici? Regulace zásaditosti upravuje průchod cukrů skrze střevní stěny. Tím se postupně normalizuje hladina cukru v krvi. I toto se děje zcela přirozeně! Je to funkce řádné stravy. Problém překyselení je učebnicovým příkladem vztahu: příčina - nemoc - léčba. Jen v Německu se za léky proti překyselení a pálení žáhy utratí 3 miliony euro ročně! Tyto "léky" na několik hodin neutralizují žaludeční  kyseliny.  Když  ale  kyselinu  potřebujeme  na  trávení,  máme  smůlu,  není. Nestrávená potrava putuje střevy a stane se jedovatou. Antacida potlačí i kyselost, které je nezbytná. Pamatujme, překyselená těla potřebují "průplach" zásaditou stravou, jinak vzniká prostředí, ve kterém se nemoci líhnou jako kuřata v inkubátoru. Nemoc je parazit. Žije z nás. Sytí se námi. Nemoc si krmíme  jako  domácího  mazlíčka,  který  se  zvrhne  v  nezvládnutelnou  bestii.  Medicína  je  pouze "management krize". Léky té námi vykrmené hyeně sice nasadí náhubek, ale jediným řešením je jíst zelenou stravu, která vývoj nemocí ruší. 

Přínos pro děti: Šťáva z mladého ječmene má stejné pH jako mateřské mléko. Se zelenými nápoji začněte co nejdříve po odstavení od prsu. Mladý ječmen vytváří přirozené prostředí lépe než pasterizované kyselinotvorné ovocné džusy obsahující cukr. Navrhuji pokus. Zalijte své pokojové rostliny Coca-colou. Za dva dny odumřou z překyselení. U dětí můžete limonádami vyvolat osteoporózu už v jedenácti letech. Nezvykejte děti na sladké, vyrostou z nich slaboši! Učte je alespoň 1x denně pít "zelené mléko". Trochu vykompenzujete zlozvyky, se kterými prohráváte a možná již ani nebojujete.

6. Zelené nápoje mají vysokou 
přirozenou antioxidační aktivitu. 

Pokud neužíváme zelené antioxidanty, pleť trpí a stárne i přes sebedražší kosmetickou péči. Klaus Oberbeil říká: "Bez antioxidantů pleť při opalování žlukne stejně jako máslo ponechané na slunci". Ministerstvo zemědělství v USA v doporučení z r. 1995 uvádí: "Antioxidanty v potravinách rostlinného původu snižují riziko onemocnění rakovinou a chronickými chorobami." Zelená šťáva brání před
rentgenovým i jinými druhy záření. 

Dr. Hagiwara popisuje zkušenost s kožním zánětem, který si způsobil vařící vodou: "Po opaření mi vznikly rozsáhlé mokvající puchýře a hrozila infekce. Podobné úrazy se mi těžce hojí, tak jsem popáleninu potíral šťávou z mladého ječmene. Léčba trvala kratší dobu a nebyla tak bolestivá". Proto zadal dr. Hagiwara týmu výzkumníků úkol testovat šťávu na kožní onemocnění včetně slunečních popálenin. V severních zemích užívají světlovlasí lidé se špatnoupigmentací džus z ječmene i k vnějšímu potírání pokožky. Pro světlejší severské typy platí výzva k užívání zelených potravin o to více. 

7. Ječmen je bezlepkový

Listy ječmene lepek (gluten) neobsahují.


8. Popíjení ječmene ve formě nápoje

Ječmen jako nápoj je vstřebatelnější než ječmen prodáváný ve formě tablet. Proces vytřebání začíná již v ústech a během 20 minut je nápoj stráven. Nástup energie je velice rychlý a stravitelnost nutričních látek je maximální. Navíc touto formou nelze ošidit další klíčovou složku zdravého životního stylu, kterou je pitný režim. 


9. Zelený nápoj a enzymy

Vědci identifikovali v lidském těle přes 3 000 enzymů. Bez nich by došlo k narušení všech životních funkcí jako je trávení, dýchání, pohybu, atd. V roce 1979 zaznělo na zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů. V ječmeni je i: 
  • superoxiddismutáza  (SOD),  likvidátor volných radikálů
  • cytochromoxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci
  • kataláza, rozkládající peroxid vodíků na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla
  • oxidáza, nutná ke zpracování mastných kyselin
  • transhzdrogenáza, důležitá pro srdeční tkáň, atd.


10. Úžasná výživová hodnota ječmene
 Jedna lžička ječmene odpovídá nutričně několika kusům zeleniny. Odpovídá například výživné hodnotě dvou hlávek brokolice. Dr. Schnabel tvrdil, že se 7,5 kg pšeničné trávy vyrovná 175 kg běžné zahradní zeleniny. 


Zelený ječmen je možné koupit a objednat zde!


Použitá literatura: Kniha o nápoji z trávy III., Václav Rathouský. 






ZPRACOVÁNÍ JEČMENE A TEST KVALITY

ZPRACOVÁNÍ JEČMENE

Výrobně nejnáročnější, ale pro uživatele nejpraktičtější způsob je tento - tráva se sklidí, umyje a vylisuje. Vylisovaná šťáva se ve speciálním zařízení při nízkých teplotách do 31orychle vysuší. Tím vynikne 100% čistý a nepasterizovaný prášek pro přípravu šťávy jemné chuti. Tento zpracovatelský proces umožňuje získat živý rostlinný nektar, zelenou rostlinnou mízu. Účinné složky jsou zachovány. Od okamžiku sklizně, přes lisování, sušení až do vakuového zabalení suroviny uplyne jen několik hodin. Prášek je sám o sobě světle zelený, ale po rozpuštění ve vodě získá sytě zelenou barvu. Světlá zeleň prášku je dána lomem světelných paprsků dopadajících na jemné částečky prášku.

Prášek je citlivý, proto je třeba jej chránit a udržovat v naprostém suchu při pokojové teplotě a v temnu.


TEST KVALITY ZELENÉHO JEČMENE

O "živosti" takto zpracovaného prášku ze zeleného ječmene je možné se přesvědčit pomocí testu.

O enzymatické hodnotě vypovídá test horkou vodou. Rozšejkrujte prášek v horké vodě a pozorujte reakci. "Živá", dosud tepelně nezpracovaná bílkovina se shlukne a vytvoří na hladině vysrážený povlak, který se dál nerozpouští. To je důkaz "živosti", neboť tak se chová bílkovina, která neprošla tepelně znehodnujícím procesem. 



Použitá literatura: Kniha o nápoji z trávy III., Václav Rathouský